28. June 2022
Navigation
Forside
Medlemsforeninger
Nyheder
Socialrådgiver
Økonomi - og Gældsrådgivning
Bliv frivillig Rådgiver
Aktiviteter
Links
Debatforum
Fotoalbum
Kontakt LO
Søg
Kampagner
Økonomi – og Gældsrådgivning

Læs FAGET

Voksenlærling

Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Aktiviteter » Økonomi - og Gældsrådgivning
Økonomi - og Gældsrådgivning

Økonomi – og Gældsrådgivning har fået yderligere midler fra Socialstyrelsen til at kunne fortsætte den gratis, uvildige og anonym økonomiske rådgivning indtil november 2023

Rådgivningen har siden maj 2013 og indtil 31.12.19 hjulpet 1654 vendelboer med mangeartede økonomiske problemstillinger i Brønderslev, Hjørring og Frederikshavn. Hovedparten af henvendelserne kommer fra personer, som er på en eller anden overførselsindkomst, men også personer, som er i arbejde og på SU søger hjælp hos rådgivningen.

Der ydes hjælp til f.eks.: Få skabt overblik over gælden, budgetlægning, få styr på hverdagsøkonomien, drøfte handlemuligheder, indgåelse af aftaler med kreditorer (afdragsordning, eftergivelse af gæld, gældssanering),forblive i egen bolig. Herudover informeres og gives vejledning om reglerne vedrørende rykkergebyr, inkasso, forældelse, SKAT, skilsmisse, tvangsauktion og der ydes hjælp til udarbejdelse af ansøgninger til kommuner og Udbetaling Danmark, vurdering af lejekontrakter og forklaring på breve fra kreditorer, banker, kommune.

Nogle få ringer - og problemet klares telefonisk, andre kommer kun en enkelt gang for en konkret afgrænset problemstilling– og klarer så resten selv, men en stor del har et længere kontaktforløb med Rådgivningen, hvor de har brug for møder op til 8 - 10 gange fordelt på over 1 år.

Rådgiverne har alle en baggrund som enten bankrådgivere, revisorer, jurister og socialrådgivere og arbejder gratis og uvildigt og rådgivningen gives altid af de samme to rådgivere.

"Vi er der for at hjælpe – og tager os den tid, der skal til for at give den hjælp, den enkelte har brug for. De fleste er lettede, når de går herfra – om de så blot har fået hjælp til et enkelt konkret problem ved et enkelt møde eller har fået mere vidtrækkende hjælp på flere fronter. Mange er forbløffet over, at professionelle helt gratis og uvildigt yder denne hjælp", nævner rådgiver Birthe, der rådgiver borgere i Frederikshavn.

Hvis man ønsker rådgivning eller blot en uformel snak, kan et møde bookes hos projektleder Marianne Jensen på tlf. 2443 8324 eller på e-mail raadgiver@fh-nordjylland.dk

Rådgivningen finder sted således :

  • Brønderslev hver mandag fra 15-17 i FOA´s lokaler – Grønnegade 15.2, Brønderslev
  • Frederikshavn hver tirsdag fra kl 15-17 i AOF Nord lokaler - Hangaardsvej 5, 1., Frederikshavn
  • Hjørring hver onsdag fra 15-17 i Metal Vendsyssel's lokaler – Frilandsvej 115, Hjørring
  • EUC, Hjørring - onsdag fra 9 - 11
  • VUC, Brønderslev – mandag fra 9 - 11
  • VUC, Hjørring – onsdag fra 11 - 13
  • FGU, Hjørring – torsdag fra 9 - 12
  • FGU, Frederikshavn – tirsdag fra 13 – 15
  • Ungecenter, Frederikshavn – tirsdag fra 10 - 12
Medlemsforeninger
3F - Frederikshavn
3F Murerne
3F Skagerak
Blik- og Rørarbejderforbundet
Dansk El-forbund
Dansk Metal Vendsyssel
Ejendomsfunktionærerne
FOA Frederikshavn
FOA Vendsyssel
Fødevareforbundet NNF
HK
Malerforbundet
Socialpædagogerne
Teknisk Landsforbund