25. June 2018
Navigation
Forside
Medlemsforeninger
Nyheder
Socialrådgiver
Gælds Rådgivning
Bliv frivillig Rådgiver
Aktiviteter
Links
Debatforum
Fotoalbum
Kontakt LO
Søg
Nyheder fra AVISEN.dk
Kampagner
Gældsrådgivning

Læs FAGET

Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Aktiviteter » Gældsrådgivning
Gældsrådgivning

LO Vendsyssel Gældsrådgivning fik i 2013 bevilget midler fra Socialministeriets satspulje til at yde økonomisk rådgivning fortrinsvis til personer på overførselsindkomst indtil juni 2016.

Rådgivningen er nu blevet bevilget yderligere midler både fra Social – og Indenrigsministeriet og Beskæftigelsesministeriets satspuljer til at fortsætte den gratis gældsrådgivning indtil 31.12.2018. Målgruppen er nu udvidet til også at omfatte personer i arbejde og på SU med økonomiske problemer.

Rådgivningen har indtil juni 2016 haft henvendelser fra 605 vendelboer med mangeartede økonomiske problemstillinger i Brønderslev, Hjørring og Frederikshavn.

Der ydes hjælp til feks.: Få skabt overblik over gælden, budgetlægning, drøfte handlemuligheder, indgåelse af aftaler med kreditorer (afdragsordning, eftergivelse af gæld, gældssanering), forblive i egen bolig. Herudover informeres og gives vejledning om reglerne vedrørende rykkergebyr, inkasso, forældelse, SKAT, skilsmisse, tvangsauktion og der ydes hjælp til udarbejdelse af ansøgninger til kommuner og Udbetaling Danmark, vurdering af lejekontrakter og forklaring på breve fra kreditorer, banker, kommune.

Nogle få ringer - og problemet klares telefonisk, andre kommer kun en enkelt gang for en konkret afgrænset problemstilling– og klarer så resten selv, men en stor del har et længere kontaktforløb med Rådgivningen, hvor de har brug for møder op til 8 - 10 gange fordelt på over 1 år. Rådgiverne har alle en baggrund som enten bankrådgivere, revisorer, jurister og socialrådgivere og arbejder gratis og uvildigt og rådgivningen gives altid af de samme to rådgivere.

"Vi er der for at hjælpe – og tager os den tid, der skal til for at give den hjælp, den enkelte har brug for. De fleste er lettede, når de går herfra – om de så blot har fået hjælp til at udarbejde et budget ved et enkelt møde eller har fået mere vidtrækkende hjælp på flere fronter. Mange er forbløffet over, at professionelle helt gratis og uvildigt yder denne hjælp", nævner rådgiver Kasper, der rådgiver borgere i Brønderslev.

Hvis man ønsker rådgivning eller blot en uformel snak, kan et møde bookes hos projektleder Marianne Jensen på tlf. 2443 8324 og på e-mail raadgiver@lo-vendsyssel.dk.

Rådgivningen finder sted således:

• Brønderslev hver mandag fra 15-17 i FOA´s lokaler – Grønnegade 15.2, Brønderslev
• Frederikshavn hver tirsdag fra kl 16-18 i 3F Frederikshavn lokaler, Skippergade 24, Frederikshavn
• Hjørring hver onsdag fra 16.30 til 18.30 i LO´s lokaler – Frilandsvej 111, Hjørring

(Opdateret august 2017)

Medlemsforeninger
3F - Frederikshavn
3F Murerne
3F Skagerak
Blik- og Rørarbejderforbundet
Dansk El-forbund
Dansk Metal Brønderslev
Dansk Metal Vendsyssel
Ejendomsfunktionærerne
FOA Frederikshavn
FOA Vendsyssel
Fødevareforbundet NNF
HK
Malerforbundet
Socialpædagogerne
Teknisk Landsforbund