08. August 2020
Navigation
Forside
Medlemsforeninger
Nyheder
Socialrådgiver
Gælds Rådgivning
Bliv frivillig Rådgiver
Aktiviteter
Links
Debatforum
Fotoalbum
Kontakt LO
Søg
Kampagner
Gældsrådgivning

Læs FAGET

Voksenlærling

Artikelhierarki
Hovedside for artikler » Aktiviteter » Hvem har ansvar for at uddanne arbejdskraften?
Hvem har ansvar for at uddanne arbejdskraften?

Når vi i Det lokale Arbejdsmarkedsråd(LAR) både i Frederikshavn og Hjørring, hvor LO Vendsyssel er repræsenteret, så sidder med Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen seks beskæftigelsespolitiske mål for 2019, så er mål nr. 2 – Virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft. Hvis produktionschefen i Sæby var klar over Beskæftigelsesministeren politiske mål for beskæftigelsen i 2019, så ville han have lænet sig tilbage, med armene over kors, og sagt at det var andre opgave at sikre at deres virksomhed havde rigeligt af kvalifikationer arbejdskraft at vælge imellem, når de har brug for dem.

Virkeligheden er, at antallet af nyuddannet inden for alle håndværksfag, ikke modsvarer det store antal faglærte arbejder, der hvert år går på pension. Jeg tror ikke at jeg har deltaget i et møde, hvor arbejdsgiverne har været repræsenteret, uden at emnet "manglende arbejdskraft" er komme på bordet.

I Danmark har vi 110.000 personer som står uden for vores arbejdsmarked. 110.000 par hænder som kan være med som en af løsningerne på udfordringen med at have den fornødne arbejdskraft til rådighed.

Hvem er det så der har ansvaret for at de 110.000 bliver til nødvendige og kvalificerede arbejdskraft, som vores Beskæftigelsesminister har som en af de seks beskæftigelsespolitiske mål for 2019? Nu er det ikke fordi jeg tror at der kun er et svar på det spørgsmål, men jeg er sikker på at det alle bedste, og måske også det mest vigtige svar ligge i artiklen om 52-årige Jørgen Overbeck, som sidste år startede i voksenlære hos Nordmark Maskinfabrik i Sæby. - Man er nød til at tage ansvar for sin egen arbejdskraft og uddanne det personale, man har brug for.

Vi kan i LAR og alle andre styregrupper, som arbejder med uddannelse af de ledige, arbejder med de borgere som, i både Frederikshavn og Hjørring kommune, står udenfor arbejdsmarked, sagtens se alle de flaskehalse, som der er opstået i forbindelse med det opsving vi ser nu, men når først flaskehalsen er ved at opstå, så er det for sent at gøre andet end at prøve på at afhjælpe problemet, men sjælden med særlig stor effekt. Det er ude i virksomhederne, ude på arbejdspladserne, at man har alle mulighed for at beslutte om man vil være i udvikling, og være med til at tage ansvar for at man får uddannet den arbejdskraft som man skal bruge, eller om man er i gang med at afvikle sin produktion.

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentr
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal vre registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge indeller oprette dig som bruger for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Medlemsforeninger
3F - Frederikshavn
3F Murerne
3F Skagerak
Blik- og Rørarbejderforbundet
Dansk El-forbund
Dansk Metal Vendsyssel
Ejendomsfunktionærerne
FOA Frederikshavn
FOA Vendsyssel
Fødevareforbundet NNF
HK
Malerforbundet
Socialpædagogerne
Teknisk Landsforbund