19. July 2019
Navigation
Forside
Medlemsforeninger
Nyheder
Socialrådgiver
Gælds Rådgivning
Bliv frivillig Rådgiver
Aktiviteter
Links
Debatforum
Fotoalbum
Kontakt LO
Søg
Nyheder fra AVISEN.dk
Kampagner
Gældsrådgivning

Læs FAGET

Arbejdsmiljørepræsentant 2019

Styrk dagpengene

Flere flygtninge jobparate på grund af belønning?

Hele debatten med udlænding ordfører, Martin Henriksen, vil jeg slet ikke gå ind i, for jeg synes bestemt at emnet er meget mere vigtigt og problemfyldt, end det niveau som Martin Henriksen igen og igen prøver at trække debatten ned på.

At kommunerne får en belønning for at få flygtninge og familiesammenførte i arbejde, kan der ikke være noget galt i. En bonus på 1,5 millioner kroner til Frederikshavn kommune og 1,275 millioner kroner til Hjørring kommune, bør være med til at vi får investeret endnu mere i de af vores borgere som i dag står uden for arbejdsmarked. Og der skal investeres i borgerne, for hele vores velfærdsøkonomi afhænger af, at vi får endnu flere med i fællesskabet ude på arbejdspladserne, fortsætter LO formanden.

Når man så begynder at fylde tal på undersøgelserne, så kommer jeg til at sidder tilbage med en følelse af, at man er i gang med at sammenligne pærer med bananer. I 2015 blev 3 % af flygtningene vurderet parate til at komme i arbejde. I marts 2018 vurderede man pludselig 74 % af flygtningene som jobparate. Hvad mon der er sket med de flygtninge som i dag kommer til Danmark? Hvordan kan der være så stor forskel på, hvor mange der er jobparate i dag i forhold til antallet af jobparate i 2015, spørger Michael Bue Nielsen undrende.

Var flygtningene i 2015 så meget mere traumatiseret efter deres flugt fra krig, ødelæggelser og død, end de flygtninge i marts i år? Eller ligger der noget andet bag de tal som bliver brugt i artiklen?

Jeg er meget bekymret for om tallene på, hvor procentvis stor en andel af flygtningene i Danmark, der er jobparate, er påvirket af integrationsaftalen der i 2016 blev lavet mellem regeringen og kommunerne. Her var belønningen for at få flygtninge i arbejde, netop en del af aftalen.

Er der så stor forskel på de flygtninge som kom før integrationsaftalen i 2016 og de 74 % af flygtninge som blev erklæret jobparate i marts 2018? Er Jobcentrene i 2018 blevet så meget bedre til at gøre flygtningene jobparate, end de var i 2015.

Hver gang vi får flyttet en borger eller flygtning i ordinært arbejde, er det en sejr for alle. Formand for LO Vendsyssel Michael Bue Nielsen slutter med ønske om, at endnu flere flygtninge og andre borgere kommer i ordinært arbejde og dermed bliver en del af fællesskabet ude på arbejdspladserne.

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentr
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal vre registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge indeller oprette dig som bruger for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Medlemsforeninger
3F - Frederikshavn
3F Murerne
3F Skagerak
Blik- og Rørarbejderforbundet
Dansk El-forbund
Dansk Metal Vendsyssel
Ejendomsfunktionærerne
FOA Frederikshavn
FOA Vendsyssel
Fødevareforbundet NNF
HK
Malerforbundet
Socialpædagogerne
Teknisk Landsforbund