19. July 2019
Navigation
Forside
Medlemsforeninger
Nyheder
Socialrådgiver
Gælds Rådgivning
Bliv frivillig Rådgiver
Aktiviteter
Links
Debatforum
Fotoalbum
Kontakt LO
Søg
Nyheder fra AVISEN.dk
Kampagner
Gældsrådgivning

Læs FAGET

Arbejdsmiljørepræsentant 2019

Styrk dagpengene

Må vi stille krav til en ny regering?

Må vi stille krav til en ny regering?

Den sidste rest af sommerferien er ved at være brugt, og der er sikkert mange som gerne ville bytte deres brugte ferie til en ny. Jeg håber, at I har nydt dagene sammen med familie og venner, og at I har fået ladet batterierne op, så man igen kan komme tilbage til hverdagen.

Med feriedagene ude af kalenderen, er datoen for, hvornår vi skal ind i stemmeboksen, for at vælge en ny regering, rykket lidt tættere på. Dagene til, hvornår Lars, Anders og Søren skal lade vælgerne bestemme, om de har flyttet vores land bare en lille smule i den rigtige retning, bliver færre og færre. Sandet løber stille og roligt gennem timeglasset, som sandet løb gennem mine fingre på Bratten strand i sommerferie.

Er Løkke så lykkes med at rykke landet i den rigtige retning? Det økonomiske opsving gør, at stadig flere kommer ud af ledighedsstatistikken og i arbejde.

Jeg er på mange parametre ikke tilfreds med det, vores regering har fået ud af den fremgang, der er i dansk økonomi, og de muligheder, der er blevet skabt af opsvinget.

Vi skal ved det næste folketingsvalg have valgt en ny regering, som ikke vil fortsætte den uddannelsespolitik, der er blevet ført. Der skal sættes en stopper for de løbende besparelser, som vores uddannelsessteder er blevet ramt af. Det er for alvor vigtigt, at vi får valgt en ny regering, som vil være med til, at der bliver investeret i uddannelse og opkvalificering af både vores unge og de borgere, som i dag står uden for fællesskabet på arbejdspladserne. Der er brug for flere faglærte i Danmark, og der skal stilles, krav til en ny regering om, at den skal arbejde for, at vi har færre, som står helt uden nogen uddannelse.

Der skal også stilles krav om en ny regering, som vil tilbage til det spor, hvor vi behandler de ansatte i det offentlige ordentligt. Vi har brug for en ny dagsorden, hvor vi få tilliden tilbage til de ansatte i sundhedsvæsenet, på vores folkeskoler, på rådhusene – ja alle offentligt ansatte. Det skal være slut med at høre den ene historie efter den anden, om syge der dør på sygehusgangene, fordi der ikke er plads til dem på stuerne. Det kan ikke være rigtigt, at det er det, som vi byder de syge og svageste i vores samfund. Der skal sættes fokus på den store ulighed, vi stadig oplever når det gælder vores sundhed. Er det rimeligt at man på en bustur på kun få km. kan opleve at gennemsnitsalderen for beboerne, i den bydel som man kommer til, stiger med 10 år?

Jeg håber, at du er klar til at stille krav til en ny regering om, at der skal investeres i vores velfærdssamfund. Både på vores uddannelsesområder, i vores sundhedsvæsen, på det offentlige område, og finansieringen er et velfungerende skattesystem, der forhindrer det stigende omfang af skattesnyd blandt virksomhederne, som vi har oplevede under denne liberale og meget blå regering som Lars, Anders og Søren har haft ansvaret for.

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentr
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal vre registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge indeller oprette dig som bruger for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Medlemsforeninger
3F - Frederikshavn
3F Murerne
3F Skagerak
Blik- og Rørarbejderforbundet
Dansk El-forbund
Dansk Metal Vendsyssel
Ejendomsfunktionærerne
FOA Frederikshavn
FOA Vendsyssel
Fødevareforbundet NNF
HK
Malerforbundet
Socialpædagogerne
Teknisk Landsforbund