08. August 2020
Navigation
Forside
Medlemsforeninger
Nyheder
Socialrådgiver
Gælds Rådgivning
Bliv frivillig Rådgiver
Aktiviteter
Links
Debatforum
Fotoalbum
Kontakt LO
Søg
Kampagner
Gældsrådgivning

Læs FAGET

Voksenlærling

Styrk dagpengene – det giver tryghed

I Vendsyssel er vi særligt afhængig af en velfungerende flexicurity model – den danske model og en god dagpengedækning ved ledighed.

Vi har i LO Vendsyssels bestyrelse drøftet ledigheden og den økonomiske dækning, hvis man bliver arbejdsløs. Ved at se tilbage på dækningsbidraget af understøttelsen de sidste 20 år, kan vi se, at kompensationsgraden er faldet støt, siger formanden for LO Vendsyssel Michael Bue Nielsen.

Vi kan ikke være bekendt at skabe utryghed for alle lønmodtagere ved at underminere flexicurity modellen – den danske model. Siden 2004 har den gennemsnitlige ledighed været på næsten 9000 i LO Vendsyssels område som er Hjørring, Frederikshavn og Læsø kommuner. Vi skal skabe tryghed for dem og for de næsten 300.000 der på landsplan er i berøring med dagpengesystemet om året på trods af den positive økonomiske udvikling i Danmark. Dagpengeforsikringen skal styrkes så den følger lønudviklingen.

Værdien af dagpengene er faldt til næsten 50 % for en gennemsnitlig LO arbejder og det er ikke godt nok. Det svarer til et fald på 2.500 kroner om måneden eller ca 30.000 kroner om året. Hvis vi skal fastholde flexicurity modellen og bevare et stabilt arbejdsmarked, har vi brug for en dagpengesats som giver lønmodtagerne tryghed i arbejdslivet.

I LO fagbevægelsen har vi gjort opmærksom på dette igennem mange år, men for døve ører. Det er en mærkelig holdning som regeringen har når de siger, at bare dem der er på offentlig forsørgelse, får færre penge, vil de finde et arbejde. Det er absolut en helt forkert konklusion, fortsætter LO Vendsyssels formand.

Jeg er glad for, at LO toppen og LO fagbevægelsen nu sætter denne ulighed på dagsordenen, for der skal tales højt for at få ørenlyd. Og med et snarligt folketingsvalg, er forringelserne af dagpengene bestemt et område som vi, også lokalt i LO Vendsyssel, vil sætte fokus på.

Vi skal ikke lave private lønforsikringer men det solidariske dagpengesystem. Husk på, at A-kassemedlemmerne selv betaler 8 milliarder kroner, svarende til 65 % af udgifterne til dagpengesystemet og det er stigende.

Et godt og attraktivt dagpengesystem er en stor fordel for virksomhederne igennem den danske fleksible model.

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentr
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal vre registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge indeller oprette dig som bruger for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Medlemsforeninger
3F - Frederikshavn
3F Murerne
3F Skagerak
Blik- og Rørarbejderforbundet
Dansk El-forbund
Dansk Metal Vendsyssel
Ejendomsfunktionærerne
FOA Frederikshavn
FOA Vendsyssel
Fødevareforbundet NNF
HK
Malerforbundet
Socialpædagogerne
Teknisk Landsforbund