19. July 2019
Navigation
Forside
Medlemsforeninger
Nyheder
Socialrådgiver
Gælds Rådgivning
Bliv frivillig Rådgiver
Aktiviteter
Links
Debatforum
Fotoalbum
Kontakt LO
Søg
Nyheder fra AVISEN.dk
Kampagner
Gældsrådgivning

Læs FAGET

Arbejdsmiljørepræsentant 2019

Styrk dagpengene

Er du omstillingsparat til fremtidens arbejkdsmarked ?

Hvad fremtidens arbejdsmarked vil bringer, kan være svært at spå om. En ting man med sikkerhed kan sige, er at der i fremtiden er bruge for en arbejdskraft der er kvalificeret og omstillingsparat. Vi oplever allerede i dag, at det bliver sværere og sværere at opnå den jobsikkerhed, som vi er mange der har været vant til og har nydt godt af.

Hvis vi skal have de sidste med ud af ledighedsstatistikkerne, er der brug for at vi får set på den arbejdsstyrke, som i dag er i arbejde. Vi oplever alt for tit, at der er arbejdsgiverne der efterlyser kvalificeret arbejdskraft. Vi oplever en regering som mener at løsningen er at der skal hentes medarbejder fra lande langt væk fra Danmark. Det er ikke løsningen på de problemer vi står over for med at få kvalificeret arbejdskraft. Det er bestemt ikke løsningen på, hvordan vi får de sidste ledige med ud på arbejdsmarked.

Der er i dag en stor del af vores arbejdsstyrke, som har brug for at blive realkompetence vurderet, og som nemmere ville kunne løse nogle af de udfordringer som arbejdsgiverne igen og igen er ude med i aviserne og efterlyse, nemlig en arbejdskraft med de rigtige kompetencer. Her er vi i Nordjylland i gang med et stort projekt "Vejen til varige job gennem kompetenceløft", hvor målgruppen er ufaglærte medarbejder der er i arbejde og ufaglærte ledige. Der ud over kan medarbejdere og ledige med en forældet uddannelse også være en del af projektet. Her er det vigtigt for alle, at man hjælper disse personer med at få lavet en realkompetence vurdering, som kan være med til at afklare, hvor lidt uddannelse man i virkeligheden mangler for at være faglært inden for ens arbejdsområde. Der bliver også vist, hvor meget merit man få, når man har arbejdet inden for området i en periode. "Vejen til varige job gennem kompetenceløft", er med til at sikre, at virksomhedernes medarbejdere er klædt på til de udfordringer som fremtiden på deres arbejdsplads vil byde på. Det er samtidigt med til at sikre, at vi får en arbejdsstyrke som har de kvalifikationer som arbejdsgiverne efterlyste. Med en realkompetence vurdering gennem projektet "Vejen til varige job gennem kompetenceløft", er man som arbejder sikret en væsentligt bedre tilknytning til arbejdsmarked.

Eller er det måske tid at skift branche?

Som en del af de seneste trepartsforhandlinger mellem fagbevægelsen, arbejdsgiverne og regeringen, er Sporskifte-ordningen blevet forlænget. I aftalen om efter- og videreuddannelse, er parterne blevet enig om at der afsættes 100 millioner kroner til Sporskifte-ordningen over de næste 4 år.

Vi har i dag i LO fagbevægelserne stadigt for mange medlemmer, som bliver nedslidte af et hårdt fysisk eller psykisk arbejde, og som i dag arbejder i stillinger som kan være svære at bestride i et helt arbejdsliv.

Sporskifte-ordningen er et tilbud rette mod lønmodtagere, både inden for de offentlige og de private virksomheder, der enten allerede er nedslidte af fysisk eller psykisk hårdt arbejde. Der ud over for lønmodtager der arbejder inden for brancher, hvor de er i risiko for nedslidning og derfor har brug for et brancheskift, eller en uddannelse så man kan fastholde et job, så man ikke ender helt uden for arbejdsmarked.

Jeg håber, at man ude på arbejdspladserne og i fagforeningerne vil være med til at brugte ordningen, så vi på den måde kan være med til at hjælpe dem som kan brug for et karriereskift for at sikre, at de får mulighed for et godt arbejdsliv.

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentr
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal vre registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge indeller oprette dig som bruger for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Medlemsforeninger
3F - Frederikshavn
3F Murerne
3F Skagerak
Blik- og Rørarbejderforbundet
Dansk El-forbund
Dansk Metal Vendsyssel
Ejendomsfunktionærerne
FOA Frederikshavn
FOA Vendsyssel
Fødevareforbundet NNF
HK
Malerforbundet
Socialpædagogerne
Teknisk Landsforbund