30. May 2020
Navigation
Forside
Medlemsforeninger
Nyheder
Socialrådgiver
Gælds Rådgivning
Bliv frivillig Rådgiver
Aktiviteter
Links
Debatforum
Fotoalbum
Kontakt LO
Søg
Kampagner
Gældsrådgivning

Læs FAGET

Voksenlærling

Folketingsvalg 2019

En ny regering.

Valget er overstået, og et flertal af vælgerne satte deres kryds ud for at de ville have en ny regering, en regering som vil går nye veje.

Under valgkampen blev der bragt flere emner ind i debatten. Klimaet kom til at fylde over en fjerdedel af debatten. Folketingsvalgkampen kom til at løbe hen over valgkampen til Europa parlamentet, og det har helt sikkert være med til at miljøet er kommet til at fylde så meget.

Andre emner som også blev bragt på bane under den netop overstået valgkamp, viste at vi i fagbevægelsen har været ekstra aktive i valgkampen, for at få sat en dagsorden i valgkampsdebatten som var en lønmodtagerdagsorden.

En ny regering med en lønmodtagerdagsorden.

Under valgkampen til både EP-valget og til Folketinget, har vi fra fagbevægelserne været meget aktive i begge, for på den måde at være med at valgkampen fik en dagsorden der skal være til gavn for vores medlemmer. Det lykkes for os i fagbevægelsen at præge dagsorden med fagpolitiske punkter. Der blev sagt STOP til den stigende ulighed som vi oplever i Danmark, hvor de rige bliver rigere og rigere, mens de fattige bliver fattigere og fattigere. Vi har nu mere end 65.500 børn der vokser op i fattige familier. Den ulighed skal vi have stoppet, og hele værdighedskampagnen viser med alt tydelighed at de løsninger som der er blevet lavet under Lars Løkkes regering, ikke har hjulpet de mest nedslidte på vores arbejdsmarked til en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarked.

Udbuddet af arbejdskraft.

Nu er stemmer talt op, og resultatet viser med alt tydelighed, at vælgerne ønsker et regeringsskift, væk fra blokpolitik, og med Mette Frederiksen som statsminister. Forhandlingerne er i gang, og kravene fra partierne er store for at få deres opbakning. Vi har ikke brug for at beløbsgrænsen sætte ned for at få vores arbejdsudbud til at øges. Vi har brug at den kvalificeret arbejdskraft, som virksomhederne efterlyse også få en ordentlig løn for deres kvalifikationer, så de kan være med til at bidrage til vores fælles velfærdssamfund.

Gode tider for alle.

Der er gode tider i hele samfundet og der er et økonomisk råderum til at vi nu investere i vores velfærd, uddannelser og sikkerhedsnettet under vores arbejdsmarked. Det er den Danske model. De gode tider skal også bruges til at vi får flere med i fællesskabet, men hvor vi også kan tage os af dem der af den ene eller anden grund ikke kan bidrage. Vi skal have en ny og retfærdig mulighed for en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarked. Det skal være en ret, at man kan forlade arbejdsmarked, efter mange år, mens man stadig har et helbred som gør at man ikke skal gå direkte fra arbejdsmarked til sygesengen.

Den stigende ulighed, som er med til at skævvride Danmark skal stoppes, og den fælles velfærd og velstand skal styrkes.

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentr
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal vre registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge indeller oprette dig som bruger for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Medlemsforeninger
3F - Frederikshavn
3F Murerne
3F Skagerak
Blik- og Rørarbejderforbundet
Dansk El-forbund
Dansk Metal Vendsyssel
Ejendomsfunktionærerne
FOA Frederikshavn
FOA Vendsyssel
Fødevareforbundet NNF
HK
Malerforbundet
Socialpædagogerne
Teknisk Landsforbund