30. May 2020
Navigation
Forside
Medlemsforeninger
Nyheder
Socialrådgiver
Gælds Rådgivning
Bliv frivillig Rådgiver
Aktiviteter
Links
Debatforum
Fotoalbum
Kontakt LO
Søg
Kampagner
Gældsrådgivning

Læs FAGET

Voksenlærling

AMR-året 2019

AMR-året 2019.

Alle nordjyske arbejdsmiljørepræsentanter (AMR) har en vigtig opgave med at skabe gode rammer for et godt arbejdsmiljø på arbejdspladserne. Et godt arbejdsmiljø er altafgørende når vi skal holde til at være på arbejdsmarked i mange år.

Hver eneste dag bruger AMR tid på at undgå fysisk nedslidende arbejdsopgaver. Der investeres i ny teknik og nye arbejdsgange der kan afhjælpe tunge løft, dårlige arbejdsstillinger og kan forhindre ensformigt gentagende arbejdsopgaver.

Der er stort fokus på at få stoppet den store nedslidning på jobbet, som alt for mange gennem et langt arbejdsliv er udsat for. En nedslidning som fagbevægelsen til stadighed kæmper imod. FH fagbevægelsen fik sat kampen for en værdig tilbagetrækning på den politiske dagsorden. Både under valgkampen og også efter valget. Arbejdsmarkedets parter FH og DA har allerede været til de indledende 3-partsforhandlinger med den socialdemokratiske regering. Statsminister Mette Frederiksen står i spidsen for arbejdet med 3-partsaftalen så det borger på en rigtig høj prioritet fra regeringens side.

Vi skal have knækket den kedelige tendens med at der er flere og flere der er tvunget til at forlade arbejdsmarked for at gå direkte over i et sygeforløb. Der er brug for, at vi får virksomhederne til at tage arbejdsmiljøet endnu mere alvorligt. Der skal investeres i både uddannelse og kompetenceudvikling for alle på arbejdspladserne. Specielt skal der investeres i AMR så respekten og anerkendelsen bliver til at få øje på.

Der løbes stærkere og stærkere på jobbet og det betyder desværre udbrændthed, psykiske og fysiske udfordringer som skal afhjælpes.

Ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO, så fører dårligt arbejdsmiljø til at stress og depression i 2020 bliver en af de største sygdomsfaktorer. Hver dag er 35.000 danske sygemeldte på grund af et dårligt arbejdsmiljø. Fraværet på grund af arbejdsmiljøet koster det danske samfund op mod 80 milliarder kroner årligt.

LO-FTF fagforeningerne holder i 2019, rigtig mange temamøder om arbejdsmiljøet og AMR's roller og muligheder. AMR og tillidsrepræsentanten (TR) skal i et samarbejde være med til at sikre gode rammer for et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen.

Der har lige været afholdt fyraftensmøder for AMR og TR, hvor fokus var på det psykiske arbejdsmiljø. Pia Ryom fra Arbejdsmiljømedicin Klinik var oplægsholder og inspirator til, hvordan AMR kunne identificere, håndtere og forbygge problemer med det psykiske arbejdsmiljø.

I uge 43, der er den international arbejdsmiljøuge, vil det være de unge der er i fokus for LO-FTF fagforeningernes AMR indsats. Det er vigtigt, at der allerede i folkeskolen tales om arbejdsmiljø og om AMR's rolle.

Jobpatruljens rundtur i sommer viste, at det halter med arbejdsmiljøet for mange af de unge fritidsjobbere i det nordjyske sommerland. Alt for mange unge var ikke klædt ordentligt på, når det handler om instruktion af arbejdsopgaverne og hvordan de skal udføres. Viden om reglerne og rettigheder var også mangelfuld.

Arbejdsmiljøet er et fællesansvar for alle på arbejdspladserne. Vi skal ikke bare at pege fingere af ledere, chefer og forældre. Dog er det ubestridt, at det er arbejdsgiveren der har det fulde ansvar for at man kan arbejde sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt.

Vi skal passe på hinanden på arbejdspladserne!

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentr
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal vre registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge indeller oprette dig som bruger for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Medlemsforeninger
3F - Frederikshavn
3F Murerne
3F Skagerak
Blik- og Rørarbejderforbundet
Dansk El-forbund
Dansk Metal Vendsyssel
Ejendomsfunktionærerne
FOA Frederikshavn
FOA Vendsyssel
Fødevareforbundet NNF
HK
Malerforbundet
Socialpædagogerne
Teknisk Landsforbund