31. May 2020
Navigation
Forside
Medlemsforeninger
Nyheder
Socialrådgiver
Gælds Rådgivning
Bliv frivillig Rådgiver
Aktiviteter
Links
Debatforum
Fotoalbum
Kontakt LO
Søg
Kampagner
Gældsrådgivning

Læs FAGET

Voksenlærling

Tillid er godt....men løntjek er bedre

Tillid er godt, men løntjek er bedre

LO Vendsyssel er med fra starten, mandag den 11. november når fagbevægelsen skyder årets Løntjek-kampagne i gang. Vi ved, at der løbende opstår fejl, når der udbetales løn, så det er derfor altid vigtigt du holder øje med din lønseddel! Sådan lyder opfordringen fra FH, Fagbevægelsens Hovedorganisation, før årets landsdækkende løntjek-kampagne, som starter den 11. november med en løntjek event fra morgenstunden.

Den månedlige lønseddel kan være svær at gennemskue. "Får jeg de rette tillæg? Bliver der sparet op til min ferie og min pension, som der står i overenskomsten?". Det er blot nogle af de spørgsmål, man kan komme i tvivl om, hvis man tjekker sin lønseddel. Tidligere løntjek-kampagner har afsløret mange fejl på lønsedlerne, som har givet mange penge tilbage til medarbejdere.

-Det er arbejdsgivernes ansvar, at den rigtige løn bliver udbetalt korrekt og som aftalt fra starten, men fejl kan ske. De senere års løntjek-kampagner er fulde af historier om lønmodtagere, der har fået endda rigtig mange penge ud af, at få tjekket deres lønseddel. Det må være i alles interesse, både arbejdsgiverens og lønmodtagerens, og at fejl bliver rettet så hurtigt som muligt, i stedet for, at der skal efterbetales store beløb, når fejlene opdages, siger Michael Bue Nielsen.

I langt de fleste tilfælde skyldes det fejl, som er lette at forklare – og som arbejdsgiveren justerer uden det store bøvl.

-Vi har tidligere været med til at holde Løntjek på sygehusene i Nordjylland. Der vil vi også komme forbi med Løntjek kampagnen, men vi vil i år gerne ud til endnu flere lønmodtagere med budskabet om at " Tillid er godt, men løntjek er bedre – så hold øje med din lønseddel!" siger Michael Bue Nielsen, der er formand for LO Vendsyssel.

Derfor vil vi fra fagforbundene i LO- og FTF-familien allerede være klar fra morgenstunden, mandag den 11. november. Vi kører rundt i Frederikshavn og Hjørring kommune med morgenbrød, for at minde de morgenfriske lønmodtagere, som vi kommer forbi om, at det er en rigtig god ide at tjekke lønsedlen.

OK-fagforeninger har den nødvendige viden

Lønsedler er forskellige, fordi medarbejdere i forskellige fag, brancher og sektorer har forskellige løn og arbejdsvilkår. Det er aftalt i de tusindvis af overenskomster, som arbejdsgivere og arbejdstagere på det offentlige og private arbejdsmarked har indgået med hinanden.

Derfor hjælper OK-mærkede fagforeninger årligt mange medlemmer med at tjekke lønsedlerne, et tilbud som fagforeningerne nu sætter særligt fokus på i uge 46 og 47, hvor den årlige løntjek-kampagne løber af stablen med opfordringen til, at det altid er en god ide at holde øje med både løn, tillæg, pension og feriepenge.

Tjek din løn her.

Det er Fagforeningerne med det grønne OK-mærke, der forhandler overenskomsterne, og derfor har de den indsigt og viden, der skal til, for at hjælpe med at tjekke medlemmernes løn.

Vi ved at rigtigt mange har svært ved at gennemskue deres lønseddel. En undersøgelse fra efteråret 2015, som Epinion har gennemført for LO og FTF, viste at 52 procent af lønmodtagerne havde oplevet at finde fejl på lønsedlen.

-Man skulle tror at når så mange oplever at finder fejl på lønsedlen, så er det fordi vi er gode til at tjekke lønsedlen, men når den samme undersøgelse samtidig viste, at hver fjerde kun sjældent eller aldrig tjekker lønsedlen, så er der stadig brug for at vi går på gaden for at minde om, at der løbende kan opstå fejl når der udbetales løn på både små og store arbejdspladser, og i både den offentlige og private sektor. Så det er vigtigt for alle at man tjekker sin lønseddel, forsætter Michael Bue Nielsen

Løntjekket er en del af de OK-mærkede fagforeningers fælles oplysningsindsats om overenskomster og faglige fællesskaber. Over hele landet vil fagforeningerne opfordre til løntjek. På fagforeningskontorerne står døren åben, og overalt bliver budskabet det samme: Tillid er godt, men løntjek er bedre. I hvert fald når det gælder

Igen i år vil LO Vendsyssel sammen med faglige aktive fra fagforeningerne kommer forbi på Sygehusene i både Frederikshavn og Hjørring, og her har ledelsen indvilget i, at LO Vendsyssel møder de ansatte foran personaleindgangen og kantinen.

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentr
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal vre registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge indeller oprette dig som bruger for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Medlemsforeninger
3F - Frederikshavn
3F Murerne
3F Skagerak
Blik- og Rørarbejderforbundet
Dansk El-forbund
Dansk Metal Vendsyssel
Ejendomsfunktionærerne
FOA Frederikshavn
FOA Vendsyssel
Fødevareforbundet NNF
HK
Malerforbundet
Socialpædagogerne
Teknisk Landsforbund