30. May 2020
Navigation
Forside
Medlemsforeninger
Nyheder
Socialrådgiver
Gælds Rådgivning
Bliv frivillig Rådgiver
Aktiviteter
Links
Debatforum
Fotoalbum
Kontakt LO
Søg
Kampagner
Gældsrådgivning

Læs FAGET

Voksenlærling

En statsminister og regering der vil – lønmodtagere og arbejdsgivere der tør

En statsminister og regering der vil – lønmodtagere og arbejdsgivere der tør

Vi skal alle gøre alt for at holde Danmark i gang, skriver i dette debatindlæg Michael Bue Nielsen, som er formand for LO i Vendsyssel. 

Verden og det danske samfund er ramt af coronavirus. Vi er mere eller mindre lammet.

Hver dag bliver krisen mere og mere tydelig. Vi ser ministre, Sundhedsstyrelsen, Seruminstituttet, Politiet og mange andre tone frem på TV med de seneste corona opdateringer og tiltag.

Vi har en regering med statsminister Mette Frederiksen i spidsen, der tager ansvar og som utrætteligt arbejder for at Danmark kommer igennem de mange både menneskelige og økonomiske udfordringer som corona har med sig.

Vi ser igen og igen at regeringen, ja hele folketinget er villige til at tage alle værktøjer i brug for at sikre virksomheder og ansatte bedst muligt.

På rekordtid indgik Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Dansk Arbejdsgiverforening (DA) og regeringen en stor 3-partsaftale som skal sikre de ansatte en aftalt om lønkompensation til de virksomheder som vælger at fastholde medarbejderne på normal løn.

På trods af regeringens massive indsats for at holde hånden under virksomhederne, ser vi alligevel, at virksomheder afskediger rigtig mange dygtige og kompetente medarbejder. Flere tusinde må nu stille sig i ledighedskøen.

Et tiltag kan være, at de små virksomheder får mulighed for at sende medarbejdere hjem på deltid, og at det kan ske under lønkompensationsordningen. Rigtig mange af de små virksomheder, kan ikke gøre brug af den aftale som der ligger nu. Ved at åbne for denne mulighed, vil hånden kunne holdes under mange af de små virksomheder, som lige nu er ved at bukke under for udfordringer med manglende opgaver og aflysninger på grund af corona virus.

Vi skal alle gøre alt for at holde Danmark i gang. Heldigvis har vi en regering som handler og vil gøre hvad det kræver. Samtidig beviser det, at Den Danske Model i allerhøjeste grad lever og fortsat vil leve og at det danske fællesskab er stærkt.

Kommentarer
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentr
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal vre registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge indeller oprette dig som bruger for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Medlemsforeninger
3F - Frederikshavn
3F Murerne
3F Skagerak
Blik- og Rørarbejderforbundet
Dansk El-forbund
Dansk Metal Vendsyssel
Ejendomsfunktionærerne
FOA Frederikshavn
FOA Vendsyssel
Fødevareforbundet NNF
HK
Malerforbundet
Socialpædagogerne
Teknisk Landsforbund