20. September 2020
Navigation
Forside
Medlemsforeninger
Nyheder
Socialrådgiver
Økonomi - og Gældsrådgivning
Bliv frivillig Rådgiver
Aktiviteter
Links
Debatforum
Fotoalbum
Kontakt LO
Søg
Kampagner
Økonomi – og Gældsrådgivning

Læs FAGET

Voksenlærling

Verdens højest uddannede avisbude.
Når man modtager kontanthjælp eller arbejdsløshedsdagpenge, står man normalt til rådighed for arbejdsmarkedet - det hersker der ingen tvivl om.

Nu vil Dansk Arbejdsgiverforening have de ca 5.000 universitetsuddannede ledige magistre ud som avisbude frem for at "importere" udenlands arbejdskraft til at dele aviser ud.

Venstre´s arbejdsmarkedspolitiske ordfører Jens Vibjerg er enig i, at akademikerne har godt af at komme ud i det virklige liv og "få jord under neglene".

Det er da for sølle tænkt - i så tilfælde får vi formentligt nok verdens højest uddannede akademiske avisbude i Danmark, men hvad skal Danmark bruge det til ?

Udsagnene i sig selv bør give anledning til, at der sættes fokus på den uddannelsespolitiske dagsorden - om vi bruger milliarderne til uddannelse rigtigt.
Flere konger går igen.
Det er ikke kun i skuespil, film og eventyr, at konger går igen.

Også i det virklige (erhvervs)liv sker det.

En af Danmarks rejsekonger - Henning Brunstedt - er gået konkurs 8 gange tidligere, og nu er den som bekendt (for mange rejsende) gal igen.

En entreprenør i Sønderjylland har dog den tvivlsomme (?) ære at have være erklæret konkurs mere end dobbelt så mange gange.

Selv i disse liberale tider bør man politisk se på dette område og beslutte, hvor mange gange den samme person eller persongruppe skal have lov til at slippe godt fra ikke at betale deres skyldnere og i de fleste tilfælde bevidst at bedrage andre - såvel private som erhvervsdrivende.

I de gode gamle dage var det kun kanonkonger, som gik igen. Nu går også konkurskonger rask væk igen - og de slipper, som de fleste af kanonkongerne også gjorde det, godt fra det.

Dette skrevet uden i øvrigt at sammenligne de agtværdige kanonkonger med nutidens svindlere.
En gennemsnitsdansker.
Der er mange kriterier, som skal opfyldes, når man søger job, for selvfølgelig skal en arbejdsgiver være opmærksom på at få den/de "rigtige", når der skal ansættes medarbejdere.

Hvem, der er den rigtige eller hvad, der er det rigtige, er der forskellige synspunkter på.

Specielt nu, hvor der er så meget gang i hjulene som aldrig før

For tiden bruges der meget spalteplads og medietid på at fortælle, at der ikke er arbejdskraft at få.

Man glemmer at oplyse, at der stilles nye krav til medarbejderne i dag - krav der handler om så meget andet end de jobmæssige kvalifikationer.

Disse ting kunne man passende tage fat på, så vil ét og andet måske også falde på plads.
Medlemsforeninger
3F - Frederikshavn
3F Murerne
3F Skagerak
Blik- og Rørarbejderforbundet
Dansk El-forbund
Dansk Metal Vendsyssel
Ejendomsfunktionærerne
FOA Frederikshavn
FOA Vendsyssel
Fødevareforbundet NNF
HK
Malerforbundet
Socialpædagogerne
Teknisk Landsforbund