05. December 2020
Navigation
Forside
Medlemsforeninger
Nyheder
Socialrådgiver
Økonomi - og Gældsrådgivning
Bliv frivillig Rådgiver
Aktiviteter
Links
Debatforum
Fotoalbum
Kontakt LO
Søg
Kampagner
Økonomi – og Gældsrådgivning

Læs FAGET

Voksenlærling

Dansk Folkeparti viser handlekraft.
Dansk Folkeparti (DF) udviser nu handlekraft og kommer med indspark til finanslovsforhandlingerne.

DF kræver, at afgifterne på sodavand bliver sat ned !

Det er vi i Danmark simpelthen nødt til - ifølge DF´s skatteordfører Mikkel Dencker - fordi handlen med sodavand og læskedrikke er årsagen til den store grænsehandel, og det skal der dæmmes op for på denne dramatiske måde.

Mikkel Dencker og Dansk Folkeparti er af den opfattelse, at det er handlen med læskedrikke, som driver grænsehandlen.

Han siger bl.a.: " Jeg tror, at en meget stor del af omsætningen af danskernes køb af læskedrikke flytter over på den danske side af grænsen, hvis man harmoniserer afgifterne, så priserne er nogenlunde ens på begge sider af grænsen".

Jo - klarsynet er tilstede, og man må da sige, at DF godt véd, hvad der er brug for af dramatiske, men nødvendige tiltag - selv om det koster.

DF tager sandelig fat om nældens rod, så det virklig batter !

Mon DF kommer med lige kontante og nødvendige løsningsforslag med henblik på at undgå forringelser på institutionsområdene og på sygehus- og sundhedsområdet ? - Altså lempelser i forhold til den unødvendige hårde og stramme økonomiske kurs regeringenhar over for kommunerne og regionerne.

Eller er man mere optaget af - sammen med Venstre og Konservative - at sætte 80 milliarder ind på Statens konto, således der op til et folketingsvalg er "råd" til at give skattelettelser ?
Verdens højest uddannede avisbude.
Når man modtager kontanthjælp eller arbejdsløshedsdagpenge, står man normalt til rådighed for arbejdsmarkedet - det hersker der ingen tvivl om.

Nu vil Dansk Arbejdsgiverforening have de ca 5.000 universitetsuddannede ledige magistre ud som avisbude frem for at "importere" udenlands arbejdskraft til at dele aviser ud.

Venstre´s arbejdsmarkedspolitiske ordfører Jens Vibjerg er enig i, at akademikerne har godt af at komme ud i det virklige liv og "få jord under neglene".

Det er da for sølle tænkt - i så tilfælde får vi formentligt nok verdens højest uddannede akademiske avisbude i Danmark, men hvad skal Danmark bruge det til ?

Udsagnene i sig selv bør give anledning til, at der sættes fokus på den uddannelsespolitiske dagsorden - om vi bruger milliarderne til uddannelse rigtigt.
Flere konger går igen.
Det er ikke kun i skuespil, film og eventyr, at konger går igen.

Også i det virklige (erhvervs)liv sker det.

En af Danmarks rejsekonger - Henning Brunstedt - er gået konkurs 8 gange tidligere, og nu er den som bekendt (for mange rejsende) gal igen.

En entreprenør i Sønderjylland har dog den tvivlsomme (?) ære at have være erklæret konkurs mere end dobbelt så mange gange.

Selv i disse liberale tider bør man politisk se på dette område og beslutte, hvor mange gange den samme person eller persongruppe skal have lov til at slippe godt fra ikke at betale deres skyldnere og i de fleste tilfælde bevidst at bedrage andre - såvel private som erhvervsdrivende.

I de gode gamle dage var det kun kanonkonger, som gik igen. Nu går også konkurskonger rask væk igen - og de slipper, som de fleste af kanonkongerne også gjorde det, godt fra det.

Dette skrevet uden i øvrigt at sammenligne de agtværdige kanonkonger med nutidens svindlere.
Medlemsforeninger
3F - Frederikshavn
3F Murerne
3F Skagerak
Blik- og Rørarbejderforbundet
Dansk El-forbund
Dansk Metal Vendsyssel
Ejendomsfunktionærerne
FOA Frederikshavn
FOA Vendsyssel
Fødevareforbundet NNF
HK
Malerforbundet
Socialpædagogerne
Teknisk Landsforbund